The Inventors of Whisky Investments

Michel Kappen, oprichter van Scotch Whisky International, besloot in 2002 zijn baan bij de Rabobank op te zeggen om zijn passie te volgen: Schotse single malt whisky. Hij werd The Whisky Talker en hield overal in Nederland lezingen en proeverijen en verkocht daar flessen Schotse single malt. Hij kon toen nog niet vermoeden dat hij daarmee het pad had geëffend richting een nieuwe beleggingsmogelijkheid: die van zeldzame Schotse single malt whisky.

Ongekend historisch rendement

In zijn periode als Whisky Talker deed Michel Kappen tevens uitgebreid onderzoek naar de prijsontwikkeling van 620 verschillende whisky’s die tussen 1936 en 2007 zijn gebotteld en op de markt te koop werden aangeboden. Wat bleek? Gedurende die 70 jaar liet Schotse single malt whisky een ongekend rendement zien met een gemiddelde, jaarlijkse waardetoename van 6,6%. Met deze wetenschap besloot hij eind 2007 zijn eerste beleggingsproducten te lanceren.

Handelen in flessen (en vaten) single malt whisky

Wij zijn een handelshuis in een financieel jasje met kantoren in Sassenheim en Montenegro en een eigen locatie in Schotland. Wij handelen uitsluitend in flessen en vaten zeldzame Schotse single malt whisky. Daarnaast verzorgen onze mensen het volledige proces van grondstof tot eindproduct, van inrichten van de portefeuille, het beheer van de portefeuille en de uiteindelijke verkoop.

Company milestones

2002
Michel Kappen verlaat Rabobank en start als The Whisky Talker
2006
Michel onderzoekt historische waardeontwikkeling van Schotse single malt whisky
2007

Lancering eerste beleggingsproducten

Lancering World Whisky Index

2015
2017

€47 miljoen milestone gepasseerd

2018

Lancering eigen vermogensbeheerproduct.

Opening museum The Unseen Valentino Zagatti Collection.

2019

€65 miljoen milestone gepasseerd

Oprichting Scotch Whisky Investors Club

2020

€100 miljoen milestone gepasseerd

Opening vestiging in Montenegro

2021

Oprichting van Engelse tak: Scotch Whisky Investments Ltd

Livegang vernieuwde The SWEX