Wij zijn Scotch Whisky International

Een internationaal handelshuis, geboren uit een passie voor whisky. Met onze jaren van expertise, inkooppositie bij Schotse distilleerderijen en scherpe blik op de toekomst helpen we investeerders stabiliteit in hun beleggingsportfolio aan te brengen.

Anno 2007

Grondleggers van investeren in whisky

Vóór 2007 had nog geen particulier over beleggen in whisky gehoord. Inmiddels is Schotse single malt uitgegroeid tot een volwassen en volwaardige beleggingscategorie.

Als pioniers zijn we trots op de rol die we hebben gespeeld in het helpen ontwikkelen van whisky als beleggingsproduct. We zitten nu bijna 2 decennia in het vak en zien de waarde van whisky in de toekomst alleen maar verder toenemen.

Ons hoofdkantoor (inclusief onze whiskykluis) is gevestigd in Sassenheim, centraal in de randstad en vlakbij Schiphol. In Schotland hebben we ons eigen bonded warehouse voor de opslag en beheer van vaten. We handelen uitsluitend in flessen en vaten zeldzame Schotse single malt whisky. Daarnaast verzorgt ons team van experts het volledige proces van grondstof tot eindproduct. Zodat serieuze beleggers zoals u met vertrouwen in de toekomst kunnen investeren.

Brochure Aanvraag

Onze tijdlijn

Company milestones

Het begin

Michel Kappen verlaat Rabobank en start The Whisky Talker.

Onze missie

Mastering the value

Onze missie is om de status en waarde van whisky te beschermen en de whiskymarkt voorgoed te veranderen. Dankzij onze sterke inkooppositie in Schotland krijgen we regelmatig speciale flessen en vaten aangeboden, zoals de Glenlivet 1952 (65 jaar oud) of de Macallan 1950 (58 jaar oud). We zorgen voor veilige opslag en kwaliteitswaarborging. Zo heeft de beroemde whiskyconnaisseur Valentino Zaggati zijn bijzondere collectie whisky’s verkocht aan Scotch Whisky InternationaI, met de garantie dat er een permanente tentoonstelling van zou worden gemaakt.

Hoe het begon

Een ontdekking van ongekend rendement

Michel Kappen, oprichter van Scotch Whisky International, besloot in 2002 zijn baan bij de Rabobank op te zeggen om zijn passie te volgen: Schotse single malt whisky. Hij doopte zichzelf om tot The Whisky Talker en trok door heel Nederland met zijn lezingen en proeverijen. Hij had nooit kunnen vermoeden dat hij daarmee het fundament legde voor een nieuwe vorm van beleggen: in zeldzame single malt whisky’s.

 

Michel deed in deze periode tevens uitgebreid onderzoek naar de prijsontwikkeling van honderden whisky’s die tussen 1936 en 2007 gebotteld en verkocht werden. Hij constateerde dat Schotse single malt whisky gedurende die 70 jaar een gemiddelde jaarlijkse waardetoename kende van 6,6%. Op basis van dit inzicht besloot Michel eind 2007 zijn eerste beleggingsproducten te lanceren.

Brochure Aanvraag

Spreek met een expert

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een investering op maat.

Investeer in uw toekomst

Laat u terugbellen of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Dit kunt u verwachten

  1. Laat uw gegevens achter om teruggebeld te worden of een afspraak te maken.

  2. Na het inplannen van een afspraak danwel een terugbelverzoek, kunt u direct onze brochure downloaden.

  3. Bij het eerste contact bespreekt u uw wensen en mogelijkheden met één van onze experts.

  4. Na het goedkeuren van een offerte en het tekenen van de overeenkomst, begint u met het investeren in whisky.

  5. Er wordt een persoonlijke portefeuille met whisky voor u samengesteld die 24/7 is in te zien.

Bent u op zoek naar ons adres of wilt u direct iemand spreken?

+ 31 252 222 011

Hoe wilt u in contact komen?